Az RSS-t támogató weboldalak használata a Windows 10 rendszeren

A gyakran frissülő weboldalak (többek között blogok, portálok, mint például a jelenlévő weboldal is) esetében számos lehetőségünk van, hogy a későbbiek során kedvenc témáinkat nyomon követhessük. Erre a könyvjelzők használata helyett egy sokkal hatékonyabb eszközt, az RSS-t is használhatjuk.

_

Bevezető

"Az RSS (Rich Site Summary); eredetileg RDF Site Summary (gyakran nevezik Really Simple Syndicationnek) webes együttműködésre szolgáló XML állományformátumok családja, mely megkíméli a felhasználókat attól, hogy az ilyen megoldást használó weboldalakat rendszeresen kelljen látogatniuk az új tartalom ellenőrzése miatt, vagy levélben kelljen értesítést kapniuk erről. Egy feed-olvasóként vagy aggregátorként ismert program képes ellenőrizni az RSS-t használó weboldalakat a felhasználó helyett és képes megjeleníteni a frissített cikkeket. (Például a csak hetente-havonta frissülő, de egyébként érdekes blogokat nem kell minden nap meglátogatni, hogy van-e rajtuk új poszt, ha van, akkor az megjelenik a feed-olvasóban.)"

Forrás

Használat

A Windows Áruházon keresztül telepítsük fel a Smart RSS Reader nevű ingyenes programot.

A sikeres telepítését követő első elindításakor nincs más teendőnk, mint a kedvenc weboldalainkon megkeresni az RSS-gyorslink alábbihoz hasonló ikonját és az alatta található linket kimásolva - jobb egérgomb -> Link címének másolása... - az RSS-olvasónkhoz hozzáadni:

_

Az így hozzáadott weboldalak mindegyikét általunk megnevezett kategóriákba rendezhetjük - akár színjelölésekkel is.

Végül az alábbihoz hasonlóan szép, hasábokba rendezett megjelenést kapunk mostantól az általunk gyakran látogatott weboldalak legfrissebb tartalmáról:

_

Innen bármelyik hasábra kattintva máris továbbugorhatunk a tartalomra.

RSS-olvasás mobiltelefonon

Windows 10 rendszerű mobiltelefonon a Phonly nevű alkalmazás kipróbálását javaslom, amelyet a Windows Áruházon keresztül ingyen letölthetünk.

_

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.